Szkolenia

Krojenie warzyw przez kucharzaNasza firma specjalizuje się w kursach i szkoleniach. Najczęściej wybierane są szkolenia kulinarne, carvingowe, cukiernicze, barmańskie, baristyczne oraz kelnerskie. Zapraszamy również na kursy w projektowaniu dań kuchni note by note lub foodpairingu, które coraz częściej wkraczają w świat gastronomii polskiej. Coraz więcej klientów stawia nie tylko na pyszne dania, ale i wystrój lokalu.

 

Savoir vivre w gastronomii

Warto wiedzieć, że kelner powinien dbać o swój wygląd. Zawsze musi mieć czysty i wyprasowany strój oraz zadbane włosy i ręce. Ponadto powinien znać dania z karty, a dokładnie, z czego są wykonane, ile trwa ich przygotowanie oraz jak są serwowane. Bardzo ważnym aspektem jest znajomość savoir vivre dotyczącym ułożenia naczyń i sztućców oraz obsługi klienta. Ważne jest, aby kelner miał umiejętności pracy w zespole oraz znał języki obce. Te wszystkie zagadnienia i dodatkowe materiały będzie omawiać podczas szkolenia z savoir vivre w gastronomii.

 

Psychologia sprzedaży w restauracji

Kolejnym szkoleniem, które cieszy się coraz większą popularnością, jest psychologia sprzedaży w restauracji. Może i polityka sprzedaży brzmi groźnie, ale to nic takiego, jeśli mamy pomysł. Sugestie z pewnością powinny być delikatne i przynosić wartość gościom. Rekomendacje połączone z narzędziami komunikacji pozwolą skutecznie rozbudować sprzedaż. W wybranej strategii powinniśmy być aktywni, konsekwentni i wytrwali.